Om


Finn Østergaard er født i 1946 og blev færdig som møbelarkitekt fra Kunst skolens  Møbelaf-deling i 1975. Men allerede året inden, havde han etableret egen tegnestue, og han har været selvstændig siden.


Det er først og fremmest stole, Finn Østergaard designer, og i 1977-78 tegnede han Albert-stolen, som han samme år fik Bo Bedres 'Årets Møbelpris' for. Albert-stolen er stadig i produk-tion, ligesom Linie stolen. Finn Østergaards talenter er mangesidige og spænder lige fra ind-retningsopgaver på danske skibe, tekstildesign og udvikling af tæpper, grafisk design og plakat-produktion til udvikling af lamper og møbler. Specielt indenfor møbler, hvor Finn Østergaard arbejder internationalt, har hans kreative evner resulteret i en serie spændende og kendte modeller som Arco en glasfiber stol som fik pris i Köln for godt design og en række danske og udenlandske fabrikker.

Sidst  2012 vandt FØ Guld i Kina for bedste design og inovation og sølv i 2013 på verdens største messe CIFF. I Kina


Finn Østergaard har bl.a. indrettet og designet arbejdspladser for ISS Teleresponse. I dag ar-bejder han med danske, svenske, spanske og hollandske fabrikker, som han – udover møbler – har designet tæpper og lamper til.


For ca.25 år siden åbnede han sin egen stolebutik, som var den første specialforretning i Skandinavien, med udelukkende stole. For ca.10 år siden åbnede han sammen med sin søn et web-site - www.1000chairs.com - ligeledes med stole.


Da sønnen for nogle år siden overtog stolebutikken og internetforretningen, fik Finn Østergaard igen tid til at være kreativ – denne gang med nye modeller til nogle Danske  Fabrikker

som DubaB8 og andre som FØ har tegnet modeller til tidligere.

Der er kommet ny fabrikker til siden.


.

Tulip Guld 2012 CIFF KinaTulip om natten som lampe

Soft sølv 2013 CIFF kina